.

Са нарастањем насеља Чукарица препозната је и потреба за новим Храмом. Ливница ЛИГРАП се укључила у изградњу храма постављањем донаторског звона још док је Храм био у изградњи.

 

Text Box: Храм Свете Петке на Чукаричкој Падини
Text Box: Лиграп д.о.о. је од самог почетка градње новог Храма Св.Петке на Чукаричкој падини био укључен у његову изградњу и у смислу донаторства, као и уступањем звона на употребу Храму пре њиховог откупа.
Градилиште је обилазио и Његова Светост Патријах српски, господин Павле који је такву иницијативу поздравио, а изразио је и задовољство квалитетом, изгледом и звуком звона - у шта се и лично уверио.
По освештању звона и њиховог подизања на звоник храма, извршена је и електрификација звона. На овај начин су избегнуте могуће грешке при употреби звона у току Богослужења, а остављена је могућност и ручног покретања звона при нестанку струје.
У оквиру  уређења унутрашњости Храма наша екипа је још за време осликавања зидова, поставила електрификовани полијелеј са 5 нивоа и носач са украсним ланцима за хорос који је постављен накнадно те Храму дат садашњи изглед.

 

ЛИВНИЦА ЗВОНА "ЛИГРАП" - ПОРОДИЦА КРЕМЕНОВИЋ

www.ligrap.com