Text Box: Манастир Високи Дечани налази се у западном делу  Метохије. Саградио га је Свети краљ Стефан Дечански између 1327 и 1335 године и посветио Вазнесењу Господа Исуса Христа. Манастир је смештен у живописној долини реке Бистрице, окружен висовима Проклетија и густим кестеновим и боровим шумама. Манастир Дечани је познат као највећи и најбоље очувани средњовековни српски манастир. Иако су манастирске зграде пострадале у време турске окупације, црква је у потпуности сачувана са својим вредним фрескама из 14. века. Данас дечанско братство броји 30 так младих монаха који живе у општежићу и настављају традиције монашке прошлости овог манастира.
(Преузето са званичног сајта СПЦ)
Text Box: Братство манастира Високи Дечани указало нам је поверење да за потребе уређења манастира израдимо полијелеје и хорос који ће подржати време настанка манастира и уклопити се у оригиналне украсе и орнаментику која то време карактерише.
Према овом захтеву, по нацртима, моделима и уз сталну сарадњу са братством манастира израђени су полијелеји и хорос са свећама, а наши свећњаци су нашли место и уз кивот светитеља манастира.
Сам осећај да ће део нашег рада допринети световном сјају светиње једноставно се види на лицима свих чланова екипе ливнице која је радове изводила.
Text Box: МАНАСТИР ДЕЧАНИ 
 
 

 

ЛИВНИЦА ЗВОНА "ЛИГРАП" - ПОРОДИЦА КРЕМЕНОВИЋ

www.ligrap.com

.