ЛИВНИЦА ЗВОНА "ЛИГРАП" - ПОРОДИЦА КРЕМЕНОВИЋ

www.ligrap.com

Избором фотографија у овој галерији желели смо да прикажемо све фазе уређења Храма, бригу и интересовање Његовог преосвештенства Владике Јована за сваки детаљ у изради полијелеја и хороса за Храм, као и значакну промену осветљења Храма по завршетку приказаних радова. Нису приказани сви детаљи и украси који се налазе у Храму, а потичу из наше ливнице јер уређење настављамо са сваким новим производом и са благословом Епископа шумадијског Владике Јована.

У Епархији шумадијској наша ливница је до сада учествовала у уређењу или изради звона за велик број светиња од којих ћемо да поменемо само неке:

Манастири: Бошњане, Страгаи, Тресије и Павловац

Храмови: Св.Мироносница у Винчи, Св.Архангела Гаврила у Парцанима; храмовима у селима: Рудовци, Рајковац, Селевац, Клока, Барајево, Рибник, Суваја и многим другаим.

Саборни храм у Крагујевцу са резиденцијом Његовог Преосвештенстве Епископа шумадијског, Владике Јована желели смо да прикажемо јер се и ливница ЛИГРАП налази у срцу Епархије шумадијске, а и ливница је започела овај програм по благослову упокојеног Епископа шумадијског др.Саве.

Као поклон ливнице и данас стоји испред просторија Епископије звоно - по вољи Његовог преосвештенства Владике Јована.

Радови на уређењу Саборног храма су извођени уз пуну подршку и у складу са архитектуром храма, а сам Епископ је лично пратио све фазе радова како у ливници, тако и при постављању полијелеја и хороса у Храму.

По уређењу Храма до пуиог изражаја је дошла складност унутрашњег уређења светиње, лепота иконостаса и фреско - сликараства које је тек са новим осветљењем показало и своју уметничку вредност.

САБОРНИ ХРАМ У КРАГУЈЕВЦУ
.

Сабoрни Храм у Крагујевцу - седиште Епархије Шумадијске којој припада и ливница ЛИГРАП.